Image Alt

Volba kávovaru

  /  Volba kávovaru

Vyberte si kávovar

Existuje mnoho typů kávovarů, které umožňují velmi odlišné úrovně louhování a vyhovují různým nárokům: italské espresso po obědě nebo filtrovaná káva k snídani … Zde je průvodce hlavními typy kávovarů.

Kávovar s filtrem

Kávovar s filtrem je nejběžnější. Umožňuje připravit lehkou, jemnou kávu k snídani. Používá se s papírovým, plastovým nebo kovovým filtrem. Jeho princip spočívá v přelití horké vody přes umletou kávu, která se nachází ve filtru, umístěném v horní části kávovaru. Doporučuje se navlhčit filtr přes nasypáním namleté kávy. Vařící voda se prosytí kávovým aroma ještě předtím než pomalu skape do nádoby v dolní části kávovaru.

Pístový kávovar

Pístový kávovar si nechal patentovat Ital Caliman v roce 1933. Tento kávovar má snadné použití a umožňuje dobrou extrakci kávového aroma. Je třeba použít správně namletou kávu a pak stačí jen přelít vařící vodou a nechat asi 2 minuty louhovat. Pak je třeba pístem stlačit filtr dolů, aby se kávová sedlina oddělila od nápoje.

Turecká káva

Je to nejstarší způsob, jak zachovat kávové aroma. Je třeba velmi jemně namleté kávy. Tato káva je silná a chuť je často obohacena o různé koření, jako například kardamon.

Kávovar Cona

Kávovar Cona umožňuje připravit skutečně degustační kávu. Při infuzi tento kávovar rozvine skvěle kávové aroma, aniž by uvolnil hořkou chuť. Nic neovliní chuť kávy, neboť voda a káva jsou v kontaktu pouze se sklem. Příprava je delší a pečlivější, ovšem extrakce kávy se stává skutečnou podívanou. Tento originální tvar se často objevuje v muzeích užitého umění.

Espresso kávovary

Espresso kávovar umoňuje připravit tradiční espresso s hladkou pěnou. Používá se rychle a jednoduše, vyžaduje vhodně namletou kávu. Někdy se káva dodává v podech, mnoho výrobců nabízí úpravu na standardní strojích, aby bylo možno použít pody.

Neapolský kávovar

Neapolský kávovar umožňuje připravit hustou a bohatou kávu. Jeho zvláštnost spočívá ve způsobu použití. V dolní části je nádoba na vodu, ve střední části je filtr, na který se dává jemně mletá káva a horní nádoba. Voda přivedená k varu se mění na páru a prostupuje kávou. Jakmile dojde k varu, je třeba sejmout kávovar ze sporáku, aby voda opět klesla ke dnu a pak jen stačí ochutnat skvělou kávu.

Italský kávovar (moka)

Byl vynalezen Francouzem Louisem Bernardem Rabaudem v roce 1822, tento kávovar je spolehlivý, odolný a snadno se používá. Připravuje hutnou, aromatickou a chutnou kávu. Je velmi známý v Itálii pod jménem Bialetti, což je neznámější výrobce. Rovněž existuje v elektrické verzi. Jinak pracuje na jakýkoli zdroj tepla.

Automatický kávovar

Automatický kávovar má všechny přednosti, aby připravil dobrý šálek kávy podle vaší okamžité chuti. Káva má tělo a pěnu jako u espressa nebo je to jen lehká káva k snídani. Automat používá čerstvě namletou kávu.

Naše káva

Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře

Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde