Image Alt

Káva původní, nebo směs?

Tolik chutí kolik je druhů kávy...

Původní čisté druhy kávy v šálku zdůrazňují široké spektrum oblastí a specifických klimatických podmínek. Jejich typické znaky se mění podle jednotlivých krajů. Jejich aroma a chuť jsou autentické; nevycházejí z žádné směsi.

Existuje na 400 kávových plantáží na světě, z nichž větší část pěstuje arabiku. Robusta nebývá konzumována čistá, ale podílí se na rovnováze výrazné směsi. Čisté druhy kávy se obvykle připravují na pístových kafetiérách nebo na kávovarech s filtrem, kde káva vydá všechny svoje vůně; některé se mohou používat i na espresso.

Nejoceňovanější arabika je Blue Mountain z Jamajky, která se pěstuje v 2000 m namořské výšky, ve stínu hruškovců přelahodných (avokádo) a jejíž vzácná roční produkce je dodávána v dřevěných sudech. Tolik je v ní aroma a chuti. Arabika má výhodu, že má dost nízký obsah kofeinu a zdůrazňuje tak velmi obohaté aroma, mírně nakyslé, jemné, s ovocnými tóny.

Směs je postup užívaný u pražičů kávy pro získání současně většího množství a přesně vyvářené rovnováhy aroma a chuti ve vaší kávě. Lépe vyhovuje přípravě espressa, protože zajišťuje stálou chuť a plné aroma.

Naše káva

Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře

Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde