cappuccino

Jak připravit dobré cappuccino?

Jemné spojení horkého mléka, méčné pěny a espressa

Pomůcky :

Šálek 20 cl

Přísady :

Káva a 15 cl mléka

Postup přípravy chutného cappuccino :

  • Připravit espresso.
  • Během vytékání kávy našlehat mléko.
  • Nečekat, až se pěna a horké mléko od sebe oddělí. Před nalitím do šálku krouživými pohyby džezvou spojit obě kapaliny.
  • Vlít směs mléka a pěny do středu šálku ne příliš rychle do 3/4 obsahu tak, aby zůstala zřětelná barva espressa.
  • Zbytek nalít rychle tak, aby se vytvoři bílý kruh uprostřed cappuccina.

Poznámka :

  • Správné cappuccino se skládá z 25% espressa, 50% horkého mléka a 25% mléčné pěny, nikdy ne šlehačky.
  • Je lépe používat plnotučné mléko. Tuk napomáhá pěnění mléka.
  • Mléko musí být studené (+/- 4°C). Čím je teplota nižší, tím více máte času na přípravu pěny.
  • Nepěnit již jednou ohřáté mléko.
  • Čím budou bublinky menší, tím sametovější a trvalejší bude pěna.

Tradičně se cappuccino podává bez kakaového prášku. Ten poškozuje strukturu bublinek a změnšuje pěnu.

Naše káva

Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře

Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde