Jemné spojení horkého mléka, méčné pěny a espressa
Pomůcky :
Šálek 20 cl
Přísady :
Káva a 15 cl mléka
Postup přípravy chutného cappuccino :
- Připravit espresso.
- Během vytékání kávy našlehat mléko.
- Nečekat, až se pěna a horké mléko od sebe oddělí. Před nalitím do šálku krouživými pohyby džezvou spojit obě kapaliny.
- Vlít směs mléka a pěny do středu šálku ne příliš rychle do 3/4 obsahu tak, aby zůstala zřětelná barva espressa.
- Zbytek nalít rychle tak, aby se vytvoři bílý kruh uprostřed cappuccina.
Poznámka :
- Správné cappuccino se skládá z 25% espressa, 50% horkého mléka a 25% mléčné pěny, nikdy ne šlehačky.
- Je lépe používat plnotučné mléko. Tuk napomáhá pěnění mléka.
- Mléko musí být studené (+/- 4°C). Čím je teplota nižší, tím více máte času na přípravu pěny.
- Nepěnit již jednou ohřáté mléko.
- Čím budou bublinky menší, tím sametovější a trvalejší bude pěna.
Tradičně se cappuccino podává bez kakaového prášku. Ten poškozuje strukturu bublinek a změnšuje pěnu.

Naše káva
Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře
Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde…