Jednoduchý způsob domácího pražení kávy
Domácí pražení kávy
Jednoduchý způsob pražení kávy v domácích podmínkách je proces pražení kávy ze zelených kávových zrn v malém měřítku pro osobní spotřebu. Domácí pražení kávy se praktikuje po staletí pomocí jednoduchých metod, jako je pražení v litinových pánvích na ohni a nebo ruční otáčení malých ocelových soudků na kuchyňském sporáku.
V domácnostech bylo běžné pražit kávu až do počátku 20. století. Domácí pražení bylo častější než upraženou kávu kupovat. K rozšíření komerčního pražení spojeného s distribucí kávy došlo až po první světové válce. Tento vývoj omezil domácí pražení kávy. Pokud si budete chtít vyzkoušet sami domácí pražení kávy o trochu experimentovat, je možné si zakoupit zelenou zrnkovou kávu v našem E-shop www.zrnko-kavy.cz pomocí kontaktního formuláře nebo nás můžete kontaktovat na adrese www.servis-kost.eu
V posledních letech došlo k oživení domácího pražení. To, co bylo původně nezbytností, se nyní stalo koníčkem. Atraktivní je především vychutnávání čerstvé, chutné kávy; experimentování s různými druhy zrnkové kávy a způsobem pražení. Mezi další faktory, které přispěly k zájmu o pražení kávy doma, patří dodavatelé kávy prodávající zelenou kávu v malém množství.
V případě zájmu o zelenou kávu nás můžete kontaktovat.
S pozdravem
Ewald Kost