ZAJÍMAVOSTI A RADY »
Jak připravit dobré cappuccino?

Jak připravit dobré cappuccino?

Jemné spojení horkého mléka, méčné pěny a espressa

Pomůcky :
Šálek  20 cl

Přísady :
Káva a  15 cl mléka

Postup přípravy chutného cappuccino :

- Připravit espresso.
- Během vytékání kávy našlehat mléko.
- Nečekat, až se pěna a horké mléko od sebe oddělí. Před nalitím do šálku krouživými pohyby džezvou spojit obě kapaliny.
- Vlít směs mléka a pěny do středu šálku ne příliš rychle do 3/4 obsahu tak, aby zůstala zřětelná barva espressa. 
- Zbytek nalít rychle tak, aby se vytvoři bílý kruh uprostřed cappuccina.


Poznámka :

- Správné cappuccino se skládá z 25% espressa, 50% horkého mléka a 25% mléčné pěny, nikdy ne šlehačky.
- Je lepé používat plnotučné mléko. Tuk napomáhá pěnění mléka.
- Mléko musí být studené (+/- 4°C). Čím je teplota nižší, tím více máte času na přípravu pěny.
- Nepěnit již jednou ohřáté mléko.
- Čím budou bublinky menší, tím sametovější a trvalejší bude pěna.

Tradičně se cappuccino podává bez kakaového prášku. Ten poškozuje strukturu bublinek a změnšuje pěnu.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

MGFjN2IwZm