umění espressa

Umění espressa

  /  Umění espressa

Umění espressa

Dokonalé espresso vyžaduje čistý a dobře udržovaný stroj, 9 barů tlaku a minimálně 7 g čerstvě namleté kávy, rovnoměrné stlačení kávy, dobu extrakce 20 až 25 vteřin a maximální obsah 60 ml.

Pěna na povrchu musí být hustá a pružná, s minimální tlouštkou 2 mm a s barvou tmavě oříškovou.

Když je espresso součástí míchaných nápojů, kvalita extrakce (dávkování, stlačení, doba extrakce) je nezbytná, aby bylo dosaženo dobrých výsledků.

Hodina espressa

Espresso

Krásná pěna a intenzivní aroma jsou výsledkem extrakce při 9 barech. Kávový nektar!

Ristretto

Espresso, jehož obsah nepřekročí 30 ml. Díky krátké době extrakce je v něm obsaženo méně kofeinu.

Lungo

Normální espresso s přidáním horké vody přímo do šálku.

Doppio

Dvě espressa připravené současně do jednoho šálku s použitím dvojitého držáku filtru a minimálně 14 g mleté kávy.

Macchiato

Espresso s malým množství studeného nebo horkého mléka dle chuti.

Café creme

Espresso s napěněným horkým mlékem, připravené do velkého šálku.

Café au lait

Z poloviny horké mléko a z poloviny filtrovaná káva, připravené do velkého šálku.

Naše káva

Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře

Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde