ZAJÍMAVOSTI A RADY »
Umění espressa

Umění espressa

Dokonalé espresso vyžaduje čistý a dobře udržovaný stroj, 9 barů tlaku a minimálně 7 g čerstvě namleté kávy, rovnoměrné stlačení kávy, dobu extrakce 20 až 25 vteřin a maximální obsah 60 ml.

Pěna na povrchu musí být hustá a pružná, s minimální tlouštkou 2 mm a s barvou tmavě oříškovou.

Když je espresso součástí míchaných nápojů, kvalita extrakce (dávkování, stlačení, doba extrakce) je nezbytná, aby bylo dosaženo dobrých výsledků. 

Hodina espressa

Espresso
Krásná pěna a intenzivní aroma jsou výsledkem extrakce při 9 barech. Kávový nektar!

Ristretto
Espresso, jehož obsah nepřekročí 30 ml. Díky krátké době extrakce je v něm obsaženo méně kofeinu.

Lungo
Normální espresso s přidáním horké vody přímo do šálku.

Doppio
Dvě espressa připravené současně do jednoho šálku s použitím dvojitého držáku filtru a minimálně 14 g mleté kávy.

Macchiato
Espresso s malým množství studeného nebo horkého mléka dle chuti.

Café creme
Espresso s napěněným horkým mlékem, připravené do velkého šálku.

Café au lait
Z poloviny horké mléko a z poloviny filtrovaná káva, připravené do velkého šálku.


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

MjJlZD