ZAJÍMAVOSTI A RADY »
Degustace kávy

Degustace kávy: chuť a aroma

Stejně jako víno, káva odkrývá mnohé vůně a chutě, které vytvářejí soubor čichových a chuťových vjemů.

Chuť

Chuť kávy je charakterizována různými kritérii :

Tělo kávy evokuje dojem plnosti, sourodosti a hustoty současně vizuálně i chuťově.

Kyselost, charakteristická pro arabiku, je zřejmá při prvním kontaktu.

Hořkost, charakteristická pro dobustu, je zřetelná až v hltanu.

Sladkost vyjadřuje chuť, která mísí jemnost a kyselost.

Svíravost je zřejmá, když je v kávě dominantní hořkost, jakoby drsnost na jazyku.

Aroma

Aroma a vůně stoupají ze šálku kávy. Tato zásadní součást umožňuje určit kvalitu kávy.

Káva obsahuje aromatické prvky, které mají chuťové rysy ovoce, cukru, koření, dřeva, květin, zeleniny, zvířat nebo mléka a rozvinou sa na patře během degustace. 


Torrefacteur


NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

 

YzdiO