degustace kávy

Degustace kávy

Degustace kávy: chuť a aroma

Stejně jako víno, káva odkrývá mnohé vůně a chutě, které vytvářejí soubor čichových a chuťových vjemů.

Chuť

Chuť kávy je charakterizována různými kritérii :
  • Tělo kávy evokuje dojem plnosti, sourodosti a hustoty současně vizuálně i chuťově.
  • Kyselost, charakteristická pro arabiku, je zřejmá při prvním kontaktu.
  • Hořkost, charakteristická pro dobustu, je zřetelná až v hltanu.
  • Sladkost vyjadřuje chuť, která mísí jemnost a kyselost.
  • Svíravost je zřejmá, když je v kávě dominantní hořkost, jakoby drsnost na jazyku.

Aroma

Aroma a vůně stoupají ze šálku kávy. Tato zásadní součást umožňuje určit kvalitu kávy.

Káva obsahuje aromatické prvky, které mají chuťové rysy ovoce, cukru, koření, dřeva, květin, zeleniny, zvířat nebo mléka a rozvinou sa na patře během degustace.

Naše káva

Costa Rica
Kenya
Brasil
Columbia
Ethiopia

Káva do kanceláře

Pořiďte si kávovar na pracoviště. Pronájem kávovaru zdarma, výběr kávového programu. Další informace zde